Breaking

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

BRICS. Το Ενιαίο Νόμισμα Θα Συζητηθεί Στη Σύνοδο Του Αυγούστου 2023

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετέχει σε λειτουργία τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο κορυφής XIV BRICS - RIA Novosti, 1920, 25/01/2023

© RIA Novosti / Μιχαήλ Μέτζελ Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετέχει στη 14η σύνοδο κορυφής των BRICS μέσω τηλεδιάσκεψης. Φωτογραφία αρχείου

Λαβρόφ: η ιδέα για τη δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος BRICS θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νομίσματος BRICS θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο.
.
«Ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που εκφράστηκαν πρόσφατα, κυριολεκτικά μόλις τις προάλλες, αφορούν την ανάγκη να σκεφτούν τη δημιουργία των δικών τους νομισμάτων εντός των BRICS, εντός της κοινότητας των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», είπε. δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αγκόλα. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «αυτό, συγκεκριμένα, σίγουρα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική στα τέλη Αυγούστου». Στη σύνοδο κορυφής θα προσκληθεί επίσης μια ομάδα αφρικανικών χωρών.
.
«Οι σοβαρές χώρες που σέβονται τον εαυτό τους γνωρίζουν καλά τι διακυβεύεται, βλέπουν την ανικανότητα των ιδιοκτητών του τρέχοντος διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος και θέλουν να δημιουργήσουν μηχανισμούς βιώσιμης ανάπτυξης που θα προστατεύονται από εξωτερικές επιταγές», είπε ο Λαβρόφ. σημειώθηκε επίσης.
.
Νωρίτερα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του στο Eswatini, είπε ότι δεν μπορούν να βασιστούν στους οικονομικούς μηχανισμούς της Δύσης – είναι έτοιμος να εξαπατήσει ανά πάσα στιγμή για χάρη ενός στιγμιαίου στόχου, γι’ αυτό το λόγο οι BRICS σκέφτηκαν ιδέες για να δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα.
.
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα πρότεινε τη Δευτέρα να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ενιαίου νομίσματος MERCOSUR για χρήση σε οικισμούς εντός της ένωσης. Υπενθύμισε ότι τέτοιες συζητήσεις γίνονται από τους BRICS. Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας σημείωσε ότι η δημιουργία τέτοιων νομισμάτων θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από το δολάριο και στη διευκόλυνση του εμπορίου.
.
Ο Sergey Grishunin, Διευθύνων Σύμβουλος της υπηρεσίας αξιολόγησης NRA, σε σχόλιο στο RIA Novosti, είπε ότι ένα πλήρες ενιαίο νόμισμα των χωρών BRICS μπορεί να εμφανιστεί όχι νωρίτερα από το 2050 και, πιθανότατα, θα είναι ψηφιακό, ενώ στο εγγύς μέλλον είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ένα καλάθι νομισμάτων των χωρών σύνδεσης, στο οποίο θα κυριαρχεί το γουάν.

ΠΗΓΗhttps://alfeiospotamos.gr/2023/02/01/brics-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%af%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%8d/?fbclid=IwAR1YIOi7R_EvKBUP93v_apt3L86Rm6t4IY-bDWKHTatZVyFqUpthUaLTg90

Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5, 
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου